Hogyan kerülnek a férgek a szívbe?

Szívférgek kezelése. Tudnivalók a szívférgességről

Tartalom

  férgek az emberi lábakban helmintojások a székletben ahogy kinéznek

  A tüdőartériába jutott férgek egy ultrahangos vizsgálat során a tapasztalt szem számára láthatóvá válnak. A katéteres eltávolítás csak abban az esetben jöhet szóba egy szívférgességgel diagnosztizált kutya esetében, ha a szívultrahang vizsgálat során láthatóak a férgek a tüdőartériában.

  Mi is az a szívférgesség? A szívférgesség akkor alakul ki, ha a kutyát egy mikroszkopikus méretű szívféreg lárvákkal fertőzött szúnyog csípi meg.

  Ha a vérvizsgálat egyértelműen szívférgességre utal, azonban az ultrahang során nem láthatóak férgek, akkor elsődlegesen a gyógyszeres, injekciós kezelés a választandó. A katéteres eljárással a szívben illetve a tüdőartériában lévő férgeket lehet eltávolítani egy műtéti beavatkozás során. A műtét lényege, hogy a nyaki fő vénán keresztül egy speciális katétert vezetnek fel a szíven át a tüdőartériába és eltávolítják az ott lévő férgeket.

  lehetséges e a Trichomonas kezelése dr klinghardt paraziták

  Az ok, ami elsődlegesen választandóvá teszi ezt a beavatkozást az az, hogy a tüdőartériában vagy a szívben lévő, ultrahangosan láthatóvá vált férgek igen nagy kockázatot jelentenek az állatra, hirtelen állapotromlás, akár napokon belüli elhullás is bekövetkezhet. Ezt a műtéti módot rutinszerűen alkalmazzák olyan külföldi országokban, ahol a szívférgesség problémája évek óta a megbetegedések élén szerepel.

  férgek fajai felnőttekben szélszél méret

  Hazai gyakorlatba való bevezetése jelenleg kezdeti fázisban tart, amit az a tény is nehezít, szívférgek kezelése a speciálisan erre a célra kifejlesztett katéter gyártása évekkel ezelőtt megszűnt. Optimizmusra ad azonban okot egyéb, alternatív katéterekkel történő megoldások lehetősége.

  férgek elűzik gyógyszer a parazitákra gyógyszertárban vásárolni

  Pulzáló doxycycline terápia Szívférgek kezelése betegség bizonyos stádiumaiban lévő eseteknél egyetlen kezelési lehetőségként az ún. Például azokban az előrehaladott esetekben, amikor az Immiticide injekció alkalmazása túl nagy kockázattal járna, de nem hagyhatjuk kezeletlenül az állatot.

  Ekkor használhatjuk kúraszerűen a doxycycline antibiotikumot, ivermektin hatóanyagú készítményekkel kombinálva. Ez a kezelés választandó abban az esetben is, amikor a gazdi anyagi helyzete sajnálatosan nem enged meg más, hatékonyabb, de költségesebb kezelési módot.

  kerekféreg légzési típus giardia metronidazol hond

  A terápia azon az elven működik, hogy az antibiotikum elpusztítja a férgekkel szoros szimbiózisban élő baktériumokat Wolbachiaami a felnőtt férgek életére is negatív hatással van, így azok lassan elpusztulnak. A módszer tapasztalati tényekre alapul, tudományosan nem bizonyított, viszont számos esetben negatív kontroll teszttel alátámasztható.

  kaparás pinworm kezelés után a férgek elleni kezelés hagyományos módszerei

  A terápiát ki kell egészíteni 2 hetente ivermektin hatóanyagú készítménnyel. Azt azonban nem lehet előre kiszámítani, hogy az adott állatnak milyen hosszúságú kúrában kell részesülnie a negatív eredményig.

  Szívférgesség kimutatása, kezelése és megelőzése - 2.

  Bizonyos esetekben pár hónap után, más esetekben viszont csak 1, év után látható negatív eredményű kontroll teszt. Minden esetben a kezelő állatorvos feladata kiválasztani az adott esetre vonatkoztatva a legideálisabb kezelési módot.