Az akváriumi harcsa betegségei: búzadara, fehér foltok

Parazita carpoeater, fehér foltok

folyékony gyógyszer férgek ellen a rohadt lehelet okai

Változások a felmerülő kérdés előtt: A talaj pótlása Segítsen azonosítani a halbetegséget. A halak megbetegedtek, miután a dekoratív talajt kavicsokkal helyettesítették. Sajnos nem sikerült azonnal átültetni a beteget, még 3 harcsát fertőzött meg. Most 4 antsitrus harcsa van karanténban 3 napig. Jól paraziták jelenlétük tünetei, aktívak, viselkedésükben semmi sem változott, csak ezek a foltok, mint a fekélyek, másznak mérleggel.

Antipair-t használok. Nem tudom, mit tegyek, hogyan parazita carpoeater, hogyan segítsek? Változtatta A harcsa Dél-Amerikában él, mégpedig az Amazonasban, valamint a gyorsan folyó folyókban. A hal parazita carpoeater tenyésztése viszonylag egyszerű, csak ismernie kell néhány jellemzőt. Külsőleg a hal nem különösebben figyelemre méltó.

erős gyógyszer férgek ellen hat hónaponként parazitatabletták

A harcsa teste kicsi, leggyakrabban nem haladja meg a cm-t, színe barna vagy szürkés, a has világosabb, mint a hátsó. A felsőtesten világos foltok és csíkok lehetnek az uszonyokon. Az Ancistrus kerek szájjal, hosszúkás ajkakkal rendelkezik, amelyekben szarv alakú balekok találhatók.

Ezek a tapadókorongok biztosítják a halak kövek vagy vízinövények felszínén tartását, a tapadókorongoknak köszönhetően az áram nem viszi el a halat.

Guppy rendellenességgel, vagy amiben gyanítottam a carpo-eater-et (Argulus)! | Sokk!

A harcsa rendezett akváriumnak nevezhető. Minden a szája sajátos eszközéről és az étel típusáról szól. A szájszívó gumók segítségével, amelyet "reszelőnek" is neveznek, a harcsa táplálkozik.

összetétel mérgező példány a tájakon

Vagyis szó szerint "reszelővel" lekaparja a növényi és állati eredetű lepedéket a rögzítési hely felületéről. A természetben ez a harcsa etetésének fő módja, de az akváriumban az ancistra "reszelőjével" lekaparja az üvegből és a díszekből a mikroszkopikus algák lepedékét. Immunglobulin e paraziták Ancistrus rendben tartásának feltételei Levegőztetés. Parazita carpoeater víz térfogata liter. Parazita carpoeater ezek a halak gyors folyású folyókban élnek, ennek megfelelően az akváriumban jó levegőztetésnek kell lennie, a harcsa szereti a szűrőn lévő vízfolyásba erősödni, ezért sokáig tölthetnek ebben az állapotban.

Az ancistra hőmérsékleti tartománya nem különösebben kritikus paraméter. De jobb, ha természetesen egy átlagos értéket választunk, a ° C elég megfelelő. A víz savtartalma. A víz pH-ja kedvező, enyhén savas 6,0. Ancistrus inkább a szürkületet. Ezért, amikor csak lehetséges, a megvilágítás időtartamát felváltva kell sötétíteni, hogy mesterséges szürkület jöjjön létre.

Harcsa - Az Ancistrus gyakorlatilag nem agresszív. A legtöbb halfaj szomszédságában élhet. A növények és a dekoráció jelenléte az akváriumban. Be kell ültetni algákat, egyébként nagy kövek, uszadékfa és egyéb függőleges díszek lesznek.

a helminták lágy eltávolítása paraziták bezárása

Harcsa szeret elrejtőzni, ezért mindenféle menedékhely jelenléte is kívánatos. Harcsafajok etetése Ancistrus vulgaris Az Ancistrus növényevő, ezért a takarmánynak növényi eredetűnek kell lennie. Leggyakrabban ezeket a halakat spirulina algákkal etetik, amelyeket tabletták formájában értékesítenek. A száj felépítéséből adódóan a harcsa alulról eszik táplálékot, és ha hozzáadunk harcsa táplálékot más halak táplálékával együtt, akkor egyszerűen parazita carpoeater lehet enni, és az ancistra nem kap semmit.

Ezért van egy árnyalat - jobb a harcsa etetése a fény kikapcsolása után, sötétben, a többi hal nem zavarhatja a harcsa etetését.

Az élelmiszerek tárolása mellett zöldségszeletekkel uborka, cukkini, brokkoli stb. Is táplálhatja az Ancistrust. A közös Ancistrus szaporodása.

Ezek a harcsák 1 évre, néha 1,5 évre ivaréretté válnak. A hím fején kinövések parazita carpoeater, amelyek elágazó szarvaként néznek ki, amelyek a nőstényben gyengék vagy hiányoznak. A kaviár megőrzése érdekében jobb a halak tenyésztése ívóhelyeken, körülbelül liter térfogattal. A szaporodás kezdete a hím viselkedésével határozható meg, kitisztítja a menedéket.

A nőstény petéket rak, a hím pedig azonnal megtermékenyíti őket. Ezután a nőstény lerakódik, és a hím kb. A sütést a sárgás tasak felszívódása után finom ételekkel, elsüllyedt granulált ételekkel, őrölt spirulinával, növényi pasztával táplálhatja. A halakat körülbelül 4 hónapos korban lehet átültetni egy közös akváriumba, amikor eléri a 3,0—4,5 cm-es méretet.

Ancesitrus betegségek Miután megvásárolt egy halat egy kisállat-áruházban, jobb, ha az ancistra-t egy ideig karanténban túlexponálja, és csak ezután ültet be egy közös akváriumba. Leggyakrabban a fertőzés fehér lepedék vagy foltok formájában nyilvánul meg a hal testén. A fertőzés más lakosokra veszélyes, ezért a beteget a lehető leghamarabb el kell különíteni.

Néha foltok jelennek meg a harcsa testén a stressz miatt. Ha a foltok két-három napon belül megmaradnak, konzultáljon szakemberrel. A fertőzések a halakat leggyakrabban nem megfelelő gondozással, ritka vízváltozásokkal és ennek következtében a vízben lévő szerves anyagok mennyiségének növekedésével érintik.

A talaj kötelező tisztításával meg kell változtatni az akvárium vízének több mint felét. Az akváriumba ültetett növényeket gondosan ellenőrizni kell, mérgezőek lehetnek a harcsa számára.

Az akváriumi harcsa betegségei: búzadara, fehér foltok - Vaj

A mérgezés erősen duzzadt has formájában nyilvánul meg. Összefoglalva a fentieket, meg parazita carpoeater jegyezni, hogy az Ancistrus delichopterus érdekes, különös és nagyon hasznos hal.

paraziták és a szív a szívet érintő paraziták

Díszíteni fogja az akváriumot, diverzifikálja állatvilágát és nem okoz sok gondot tulajdonosának, de sok pozitív érzelmet ad. Halbetegségek Csatorna harcsa vírusos betegség - halbetegségek Vírusos betegségek Csatorna harcsa vírusos betegség - halbetegségek A csatorna harcsa vírusos megbetegedése Ictalurus punctatus a fiatalkorúak akut betegsége, amelyet édesvízi tavakkal és folyami halfajokkal polikultúrában neveltek.

Jellemzője a hasi csepp, egy- vagy kétoldali exophthalmia, a test és az uszony felszínén fellépő vérzés, valamint vérszegény kopoltyú-készülék. Csak az Egyesült Államok déli államainak vizein regisztrálták. A betegség kórokozója egy genomikus DNS herpeszvírus, ikozaéderes szimmetriával. Mérete nm; az egyik kapszid kapszomert tartalmaz. A vírus csak parazita carpoeater rokon halfajok egyes sejttenyészeteiben szaporodik, nevezetesen: a csatorna harcsa elsődleges sejttenyészetében, a CCO, BB és néhány más sejtvonalban.

A vírus ° C hőmérsékleten terjed. Legmagasabb replikációs sebessége 35 ° C-on figyelhető meg, de a maximális felhalmozódás - csak 30 ° C-on, a CPP a syncytia kialakulása során nyilvánul meg a sejtréteg későbbi megsemmisülésével.

Az akváriumi harcsa betegségei: búzadara, fehér foltok

A parazita carpoeater a legstabilabb 6,5 pH-jú környezetben. Epizootológiai adatok. A betegség klinikailag és patoanatómiailag csak a fiataloknál és ritkán a g súlyú harcsa egyéves korában nyilvánul meg. A betegség lefolyásának megnyilvánulása és jellege a környezet környezeti viszonyaitól függ. A betegség kialakulásához és súlyosbodásához hozzájárulnak a túlzottan magas vízhőmérséklet 30 ° C és annál magasabba vízben oldott alacsony oxigéntartalom, a magas vízoxidálhatóság, a szuper sűrű halállomány, a halak sérülése és zavara parazita carpoeater válogatás és átültetés során ugyanabból a tározóból.

Csatorna alatti vírusos betegség; harcsa gyakran bonyolult másodlagos bakteriális fertőzések különösen a myxobacteriosis. Az inkubációs periódus ° Büdös csomók a szájból vízhőmérsékleten legfeljebb 3 napig tart, és ha csökken, akkor napig vagy annál tovább tart.

A beteg harcsa tömeges halála a betegség első tüneteinek megjelenését követő Napon következik be. A természetben a fertőzés forrása és tározója a beteg halak, ürülékük, vírust hordozó halak, elhullott halak tetemei. A harcsa fiatalkorúak úgy fertőződnek meg, hogy parazitaellenes gyógyszerek szedése vírust a szülőktől az utódaikhoz peték útján továbbítják.

Ezután részletesen beszélünk az egyes problémákról.

Ezt követően a betegség a fertőzött vízen, a szennyezett felszereléseken és a halászfelszereléseken keresztül terjed a beteg halak egészségesekkel való érintkezésén keresztül. A kereskedelmi halakban, a javítási kategóriában és a termelőknél a betegség sem klinikailag, sem kórosan nem jelentkezik. Bizonyos halcsoportok azonban vírushordozók lehetnek, és fertőzésforrásként szolgálhatnak a harcsa alatti és éves harcsaikban.

Más halfajok nem betegednek meg a csatorna harcsa vírusos betegségében. A szakirodalom információkat tartalmaz a kék I. Tünetek A betegség kezdetén az év fiataljainál csak általános gyengeséget és letargiát észlelnek: a halak passzívan úsznak a part menti zóna közelében, vagy fejjel lefelé lógnak a vízoszlopban, kézzel vehetők, mivel nem reagálnak a külső parazita carpoeater.

Egy idő után a hal a medence aljára süllyed és meghal.

A Szovjetunió ideje óta foglalkozik halakkal.

A halak testén és uszonyain bekövetkező kóros folyamat fejlődésével különböző formájú és méretű vérzések keletkeznek.

A testüreg cseppfolyós, az elágazó készülék kidudorodik és kifakul.

agyparazita a futuramától pinworm férgek a megjelentektől

Kóros elváltozások. A beteg vagy éppen elpusztult halak boncolásakor az izmok, a vesék, a máj és a bélfal pontos és diffúz vérzései tárulnak fel. A lép rózsaszínű, kissé megnagyobbodott.

Anomáliás kölykök vagy hogyan gyanítottam carpoyedet (Argulus). Shock!

A vese és a máj a vérzés ellenére halvány színű. A hasüregben és a gyomorban általában sárgás szalma vagy fehéres folyadék halmozódik fel.

Minden belső szerv ödémás, széle simított. A patogenezist nem vizsgálták. A diagnózist járványügyi, klinikai és kóros adatok, valamint a virológiai kutatások eredményei alapján állapítják meg, amelyekben el kell különíteni a vírust. A diagnózis parazita carpoeater biológiai minta igazolja. Kísérleti fertőzés alatt a csatornás harcsa fiataljai a fertőzés után 32 órával elpusztulnak, és a vírus könnyen parazita carpoeater tőlük, különösen a vesékből, ahol a legnagyobb a koncentrációja.

A bakteriális fertőzést bakteriológiai kutatások kizárják a myxobacteriosis és a bakteriális vesebetegség kórokozójának elkülönítésére. A betegség olyan gyorsan halad, hogy a terápiás szerek alig fogadhatók el.