Számítógépvírusok: ismertetés, megelőzés és helyreállítás

Férgek virus, Féreg virus. Számítógépes "féreg": Magyarországon is megjelent a fertőzés

Féreg virus

Ez az időszak kiváló lehetőséget ad a rosszindulatú online bűnözőknek arra, hogy kihasználják az online átállás következtében lankadó figyelmünket és különböző kártevőkkel megtámadják számítógépünket. Vajon mennyire ismerjük őket? A számítógépes vírusok működése hasonlít az élővilágban megfigyelhető vírus viselkedéséhez, mely az élő sejtekbe hatol be, hogy önmaga másolatait előállíthassa.

férgek virus minden a nemi szemölcsökről

Ha számítógépes vírus kerül egy másik programba, akkor azt férgek virus nevezzük. A vírus csupán egyike a rosszindulatú szoftverek malware számos típusának. Ez megtévesztő lehet a számítógép-felhasználók számára, mivel mára lecsökkent a férgek virus értelemben vett számítógépes vírusok gyakorisága, az egyéb kártevő szoftverekhez, például a férgekhez képest, amivel sokszor összetévesztik őket.

Forrás: www. Sok féreg úgy lett kialakítva, hogy vonzónak tűnjön a felhasználóknak: képnek, videónak, alkalmazásnak, vagy más típusú hasznos programnak, fájlnak tüntethetik fel magukat.

férgek virus különféle helminták emberben

A megtévesztés célja, hogy a felhasználót rávegye a féreg telepítésére. Ezt követően a féreg az eszköz fizikai erőforrásait felhasználva másolatokat hoz létre saját magáról, majd elküldi ezeket más eszközöknek, amelyeket el tud érni a férgek a névjegylista e-mail címein keresztül terjednek. Nagy mennyiségű féregmásolat küldése esetén az férgek virus teljesítménye romolhat vagy a hálózati kapcsolat is megszakadhat.

Vírus, zsarolóprogram, féreg, trójai: így működnek a kártevők

Egyes férgek módosíthatják a számítógépen tárolt fájlokat, más káros alkalmazásokat telepíthetnek vagy adatokat tulajdoníthatnak el.

Az első, széles körben is ismertté vált féreg a Morris-féreg volt, melyet a Cornell Egyetem egyik diákja, Robert Tappan Morris hozott létre.

Morrist az amerikai bíróság három év felfüggesztett börtönbüntetésre, közmunkára, illetve 10 dolláros pénzbírságra ítélte. Öt szervezetet ért támadás, amelyek közül négy Iránban tevékenykedett és nyersanyag- illetve alkatrész-ellátással foglalkozott.

Számítógépes féreg

Az ötödik megtámadott szervezet urándúsító centrifugákat állít elő. Az amerikai támadók azt remélték, hogy ezek a szervezetek adatokat cserélnek az ügyfeleikkel — például az urándúsító létesítményekkel — és ezáltal a malware-t el tudják juttatni a célpontokba, ahol információkat szolgáltathatnak és kárt tehetnek a rendszerben.

férgek virus paraziták pong joong ho watch

A támadás sikeres volt, és a kiszivárgott adatokból tudta meg a világ, hogy Irán atombomba előállítására készül. Az internet széles körű hozzáférhetősége miatt kibocsátásuk után már néhány órán — vagy akár néhány percen — belül a világon bárhol felbukkanhatnak.

Számítógépvírusok: ismertetés, megelőzés és helyreállítás

Az önálló és gyors férgek amelyek kijönnek való képességük más kártevő szoftvereknél lényegesen veszélyesebbé teszi őket.

Amennyiben a számítógépünk féreggel fertőződött meg, ajánlatos törölni a fertőzött fájlokat, mivel azok nagy valószínűséggel tartalmazzák azt a kártékony kódot, amely reprodukálhatja magát.

férgek virus paraziták diagnosztikájának jelenléte

Mindemellett az alábbi tanácsokat kell megfogadnunk, hogy megelőzzük az online bűnözők támadásait: Tartsuk naprakészen számítógépünket és szoftvereinket! Járjunk el körültekintően, mielőtt egy-egy linkre kattintunk, vagy letöltünk valamit!

férgek virus hányingert érezhetek a férgektől

Legyünk körültekintőek az e-mailben kapott mellékletek vagy képek megnyitásakor! Ne bízzunk meg az olyan előugró ablakokban, amelyek valamilyen szoftver letöltésére szólítanak fel!

férgek virus a férgek és paraziták megelőzésére szolgáló gyógyszer

Korlátozzuk a fájlmegosztási tevékenységünket!